ENKA in Ede

Dat het werk van een schilder prachtig is, mag duidelijk zijn. Nog specialer is het wanneer we aan de slag mogen met een rijksmonument. Onze specialisten hebben de mooie taak om het voormalige gebouw van de geneeskundige dienst op het Enka-terrein in Ede te restaureren. We zijn hard bezig om alle gevelkozijnen te reinigen, de kozijnen te schilderen en het glas te vervangen. We vinden het een eer dat we, in opdracht van bouwbedrijf Kreeft, dit bijzondere gebouw mogen herstellen!

Monument geneeskundige dienst op het ENKA terrein

Het voormalige gebouw van de geneeskundige dienst is op 28 september 1948 officieel in gebruik genomen, nadat de oude verbandkamer gebombardeerd was in de oorlog. Tegen de oostgevel vindt u vandaag de dag nog steeds een gedenkteken voor de medewerkers van de ENKA die omgekomen zijn in de oorlog. In 1957 is er een portaal bijgebouwd, dat toegang verleende tot een ondergrondse atoomschuilkelder.

Onze werkzaamheden

We gaan het monument in ere herstellen door alle gevelkozijnen te reinigen. Ook verwijderen we het oude glas en plaatsen we Monuglas Classic van Stolker ervoor terug. Vervolgens zullen we alles netjes schilderen, waardoor het er weer prachtig uitziet. Monumenten restaureren is een vak apart. En daar houden wij van!

Monumenten restaureren

Zoekt u een betrouwbare schilder die monumenten kan restaureren? Wij helpen u graag. Neem voor meer informatie contact met ons op.