Bijzondere glassoorten

Bijzondere glassoorten

Bij een restauratie of een verbouwing wilt u het liefst het authentieke karakter van uw pand behouden. De ramen geven de gevel van oudere gebouwen vaak hun unieke uitstraling. Het is daarom belangrijk om het juiste glas te kiezen. Onze ervaren glaszetters van Achterberg Schilders & Onderhoud helpen u dan ook graag aan passend glas voor uw monumentale of historische pand.

Glas offerte aanvragen

Heeft u glas nodig? Stel uw glas samen en voer de maten van het glas in. U krijgt daarna vrijblijvend een offerte op maat. Een adviseur neemt daarna contact met u op om de offerte met u door te nemen.

Offerte aanvragen >

Informatie glas opvragen

Wilt u glas bestellen, maar wilt u nog iets meer over onze bijzondere glassoorten weten? Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen u met advies en u kunt het glas bestellen via onze adviseurs.

Informatie opvragen >

De voordelen van monumentenglas

Monumentenglas maakt men op dezelfde manier als de oorspronkelijke ramen. Het grootste voordeel van dit type glas is dat de authentieke uitstraling van het pand behouden blijft. De dikte van monumentenglas zorgt er daarnaast voor dat het glas past in ieder venster. Hierdoor hoeven de originele vensters niet te worden vervangen. Zo blijft de originele staat van uw gevel behouden.

Isolatie en besparing op de onderhoudskosten

Monumentenglas is extra dun, maar zorgt wel voor goede isolatie. Hierdoor verliest uw woning zo min mogelijk warmte. Zo bespaart u op uw energierekening. Daarnaast zorgt dit type glas ook voor minder condensvorming.

Dit zorgt weer voor minder vocht in uw pand. Minder vocht zorgt voor minder onderhoudskosten. Er ontstaat namelijk minder snel schade aan het hout. Met monumentenglas behoudt u dan ook de historische waarde van het pand, maar heeft u wel het comfort van nu!

Creëer een unieke uitstraling met glas in lood

Wilt u extra sfeer creëren in uw woning? Of wilt u juist de authentieke uitstraling van uw woning behouden? Dan is glas in lood een goede keuze. De wisselende kleuren en structuren van het glas in lood zorgen voor een wisselende lichtinval in uw woning. En wilt u uw woning een persoonlijk tintje geven? Kies dan voor een eigen glas in lood ontwerp.

Isoleren van uw glas in lood

Antieke glas in lood ramen bestaan vaak uit een enkele glasplaat. Het is dan ook verstandig om dit type glas in lood te isoleren. Hierdoor stijgt namelijk de isolatiewaarde van uw woning. Verwerk het glas in lood in dubbel glas of plaats een extra ruit tegen het bestaande raam. Bij nieuw glas in lood is er vaak al een extra glasplaat tegen het gekleurde glas geplaatst. Bent u ook op zoek naar bijzondere glassoorten voor uw woning of wilt u juist het glas in lood in uw woning isoleren? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.