Ventilatieroosters

VENTILATIEROOSTERS

Ventilatieroosters zorgen voor een continue toestroom van verse lucht in uw ruimte. De luchtkwaliteit in veel woningen en gebouwen laat vaak te wensen over. Ventilatieproblemen zijn vaak de oorzaak van de slechte luchtkwaliteit. Scholen zijn hier een goed voorbeeld van, maar ook (nieuwbouw)huizen zijn vaak zeer goed geïsoleerd, met als nadeel dat er onvoldoende luchtverversing plaatsvindt. Ventilatieroosters zijn dan nodig. Een ventilatierooster kan in of boven het raam worden geplaatst. Met een goed ventilatierooster wordt de lucht in uw woning of gebouw een stuk gezonder. U hoeft uw ramen en deuren niet langer open te zetten als u ventilatieroosters heeft. De temperatuur blijft op peil, uw ruimte wordt van voldoende frisse lucht voorzien en inbrekers krijgen geen kans.

Een ventilatierooster zorgt er ook voor dat de binnenlucht niet te vochtig is. Droge lucht warmt sneller op. U bespaart ’s winters dus energie. Bovendien zijn veel ventilatieroosters van filters voorzien. Deze houden pollen en insecten buiten.

Wilt u zeker zijn van voldoende toevoer van verse lucht? Neem contact op met Achterberg Schilders & Onderhoud. Wij helpen u aan de ventilatieroosters die uw ruimte voldoende geventileerd houden.

Soorten ventilatieroosters

Nieuwe woningen krijgen standaard ventilatieroosters in een aantal kozijnen. Heeft u een woning of pand dat ouder is? Dan kunt u ook achteraf ventilatieroosters laten plaatsen. Onze leverancier Duco heeft een flink aantal opties, waarmee we bijna elk soort raamkozijn van ventilatieroosters kunnen voorzien. Deze ventilatieroosters zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. De roosters onderscheiden zich in de manier waarop zij lucht aan – en afvoeren.

Raamventilatie in woningen

In woningen wordt meestal gekozen voor raamventilatie. Bij raamventilatie wordt de lucht aan- en afgevoerd via natuurlijke luchttoevoerroosters. Dit type ventilatie kunnen we leveren in verschillende soorten, zoals de zelfregelende ventilatieroosters DucoTon. Deze roosters zorgen voor meer wooncomfort én een lager energieverbruik. Deze ventilatieroosters laten bij harde wind namelijk minder lucht binnen. Dit zorgt voor minder tocht en aanvoer van koude lucht in de woning. Daarnaast kan dit type ventilatierooster zo worden aangebracht dat het rooster vanaf de buitenzijde van uw woning niet zichtbaar is.

Meer weten over ventilatieroosters?

Wilt u een ventilatierooster plaatsen in een bestaand raamkozijn, dan moet altijd het glas vervangen worden. Wij raden dan ook aan om direct ventilatieroosters te plaatsen wanneer ook het glas in uw woning aan vervanging toe is. Omdat er veel soorten kozijnen en ramen zijn, komen we graag langs om te kijken wat voor uw situatie de beste oplossing is. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of advies!