Ventilatieroosters

VENTILATIEROOSTERS

Scholen en ventilatie

Ventilatieroosters zijn belangrijk voor een continue toestroom van verse lucht in uw ruimte. Ruimtes die door meer mensen worden gebruikt kampen regelmatig met ventilatieproblemen. Scholen zijn hier een goed voorbeeld van. Ook nieuwbouwhuizen zijn vaak zeer goed geïsoleerd, met als nadeel dat er onvoldoende luchtverversing plaatsvindt. Ventilatieroosters zijn dan nodig. Een ventilatierooster kan in of boven het raam worden geplaatst. Met een goed ventilatierooster wordt de lucht in uw woning of gebouw een stuk gezonder. Met ventilatieroosters is ramen en deuren open zetten om uw ruimte van voldoende frisse lucht te voorzien niet langer nodig, de temperatuur blijft op peil en inbrekers krijgen geen kans.

Een ventilatierooster zorgt er ook voor dat de binnenlucht niet te vochtig is. Droge lucht warmt sneller op, dus u bespaart ’s winters energie. Bovendien zijn veel ventilatieroosters van filters voorzien. Deze houden pollen en insecten buiten.

Wilt u zeker zijn van voldoende toevoer van verse lucht? Neem contact op met Achterberg Schilders & Onderhoud. Wij helpen u aan de ventilatieroosters die uw ruimte voldoende geventileerd houden.

Soorten ventilatieroosters

Nieuwe woningen krijgen standaard ventilatieroosters in een aantal kozijnen. Wanneer uw woning of pand wat ouder is, kunt u ook achteraf ventilatieroosters laten plaatsen. Onze leverancier Duco heeft een flink aantal opties, waarmee we bijna elk soort raamkozijn van ventilatie kunnen voorzien. Deze ventilatieroosters zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. De roosters onderscheiden zich in de manier waarop zij lucht aan – en afvoeren.

Raamventilatie in woningen

In woningen gaat het meestal om raamventilatie. Bij raamventilatie wordt de lucht aan- en afgevoerd via natuurlijke luchttoevoerroosters. Dit type ventilatie is verkrijgbaar in verschillende soorten. Zoals de zelfregelende ventilatieroosters DucoTon. Deze roosters zorgen voor meer wooncomfort én een lager energieverbruik. Deze roosters laten bij harde wind namelijk minder lucht binnen. Dit zorgt voor minder tocht en aanvoer van koude lucht in de woning. Daarnaast kan dit type ventilatierooster zo worden aangebracht dat het rooster vanaf de buitenzijde van uw woning niet zichtbaar is.

Meer weten over ventilatieroosters?

Wilt u een ventilatierooster plaatsen in een bestaand raamkozijn, dan moet altijd het glas vervangen worden. Wij raden dan ook aan om direct ventilatieroosters te plaatsen wanneer ook het glas in uw woning aan vervanging toe is. Omdat er veel soorten kozijnen en ramen zijn, komen we graag langs om te kijken wat voor uw situatie de beste oplossing is. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of advies!