Houtrot reparatie

Houtrot reparatie

Niets is zo belangrijk als een veilige woning. Pak daarom tijdig houtrot aan! Houtrot kan namelijk gevaarlijk zijn, omdat houtrot de constructie van het pand of uw woning aantast. Dit is afhankelijk van de ondersteuning die het hout biedt aan het pand. Buitenhoutwerk heeft veel te verduren. Wij voeren graag planmatig onderhoud bij u uit, zodat wij houtrot tijdig ontdekken.

De oorzaak van houtrot

Het is belangrijk om te weten hoe houtrot aan uw pand is ontstaan. Zo kunt u in de toekomst houtrot beperken of zelfs voorkomen. Houtrot ontstaat door vocht in het hout. Dit kan komen door beschadiging van het hout, doordat bijvoorbeeld de laklaag is aangetast. Maar dit kan ook komen doordat er vocht zit aan de binnenkant van het hout. Vocht aan de binnenkant van het hout kan ontstaan door slechte ventilatie. Wanneer er scheurtjes in de verflaag komen, is de kans groot dat er houtrot in zit. Dit komt omdat het hout zacht wordt.

Herstellen van het hout

Vervang of repareer het hout direct wanneer er houtrot aanwezig is. Vervang bijvoorbeeld de kozijnen wanneer er ernstige houtrot in zit. Achterberg Schilders & Onderhoud kan op een professionele wijze het houtrot repareren of vervangen. Heeft u last van houtrot en wilt u het hout laten repareren of vervangen? Neem voor het maken van een afspraak of advies contact met ons op.

Een offerte voor het repareren van houtrot?

Of u nu een woning, een bedrijfspand of een compleet project wilt laten schilderen of behangen of houtrot laten repareren, we bieden u graag een scherpe offerte. Neem contact op met ons schildersbedrijf voor een eerlijke prijs van het repareren van houtrot.