Achterberg Schilders doet mee aan de meest uitdagende wandeltocht langs de Nederlandse kust. Op 5 oktober wandelen wij 20 km van Scheveningen naar Hoek van Holland.

Bij Achterberg Schilders vinden wij gezondheid erg belangrijk. Helaas is een gezond lichaam niet voor iedereen vanzelfsprekend. De 11 Standentocht is een sponsorloop langs de Nederlandse stranden georganiseerd door de Hartstichting. Met het ingezamelde geld kan de Hartstichting onderzoek doen naar het eerder opsporen van hart- en vaatziekten. Want voorkomen is beter dan genezen.

Help jij mee om een mooi bedrag in te zamelen voor de Hartstichting? Sponsor het Achterberg Schilders team. Vraag ook je vrienden, familie en kennissen om ons te sponsoren. Samen gaan we er voor!

Goede Doelen Actie

Volgend jaar is ons jubileumjaar! In het kader van dit jubileum starten we met een nieuwe actie.  We geven dit jaar geen kerstgeschenk en we doneren het bedrag in het voorjaar aan een goed doel.

Suggesties

We zijn nu al op zoek naar suggesties! Welk goed doel gunt u een spetterend nieuw jaar? Mail ons, bel ons of laat het ons weten in een berichtje op social media. Iedere suggestie is welkom.

Dierenkamp Dragonder, Kinderboerderij Proosdij en de kinderafdeling van Ziekenhuis Gelderse Vallei ontvingen op 10 november een geldprijs van ons. Ze deden mee aan onze actie op Facebook. Die actie kwam tot stand doordat we onze Pipowagen verkochten voor € 3.000. Met die Pipowagen wonnen we de Heideoptocht eerder dit jaar.

Op 3 november jl. publiceerden we drie berichten op Facebook. Eén per deelnemend doel. Mensen konden hun stem uitbrengen door één van die berichten te liken. Al snel stroomden de eerste stemmen binnen. Na een week werden ze geteld. De kinderafdeling van Ziekenhuis Gelderse Vallei won met 560 likes de eerste prijs – € 1500. Daarna kwam Kinderboerderij Proosdij met 390 likes – voor €1000. Tenslotte Dierenkamp Dragonder met 120 likes – zij kregen €500.

Ook dit voetbalseizoen zijn we shirtsponsor bij DOVO 1, het vlaggenschip van de Veenendaalse voetbalvereniging. Begin vorig seizoen tekenden we een tweejarig sponsorcontract.

Het sponsorschap betekent meer dan alleen ons logo op de rood-witte shirts. Zowel Johan Achterberg als Arnold de Koning voetbalden in hun jonge jaren bij DOVO. Art heeft zich op veel andere manieren voor de vereniging ingezet. Vandaar onze betrokkenheid bij de club.

Achtste in de competitie

DOVO 1 begon dit seizoen al goed, voor het eerst in acht jaar versloegen ze Sparta Nijkerk weer eens. Op dit moment staat de club achtste in de competitie. Nog genoeg ruimte om te klimmen. We wensen ze alvast veel succes bij de komende wedstrijden!

Door Ons Vrienden Opgericht

Voetbalvereniging DOVO bestaat sinds 1933. De club bestaat dus al ruim 80 jaar. DOVO staat voor ‘Door Ons Vrienden Opgericht’.

In Eisma’s Schildersblad is een artikel gepubliceerd over onze stagair Alaa Alachmar. Daarin is helder omschreven waarom wij Alaa in dienst hebben en wat dat voor hem betekent. Mooi om op die manier onder de aandacht te komen onder onze vakgenoten.

Achterberg Schilders in Eisma Schildersblad 2

Eisma’s Schildersblad

Eisma’s Schildersblad is hét vakblad voor de totale schilders- en onderhoudsbranche. Het magazine verschijnt 12 keer per jaar in een oplage van 4000 exemplaren. Eisma’s Schildersblad staat voor verdieping, vakkennis en management. Dit vakblad biedt ondernemers en vaklieden, naast een update van de markt, een venster op management gerelateerde zaken en vaktechnische onderwerpen. Daarnaast is er volop ruimte voor vakwerk dat in beeld wordt gebracht.

Verantwoordelijkheid voor de omgeving

Om vluchtelingen of immigranten te integreren in de Nederlandse samenleving is ook hulp nodig van bedrijven en ondernemers. Dat is ook de reden waarom wij meteen ingingen op de vraag voor een werkstage voor Alaa. Zo staat ook in het artikel van Eisma’s Schilderblad: ‘Als lokaal schildersbedrijf heb ik een verantwoordelijkheid voor de omgeving. Het aanbieden van een stageplek in ons bedrijf past in die visie.’

Alaa is gevlucht uit Damascus (Syrië) enkele jaren geleden en woont nu ruim één jaar in Nederland. Als onderdeel van het inburgeringsproces heeft ROC A12 hem geholpen bij het vinden van een werkstage. Zo is hij bij ons terecht gekomen en wij bieden hem dan ook graag de gelegenheid om te werken.

Wij vinden het belangrijk om als lokale onderneming bij te dragen aan goede doelen en initiatieven in onze omgeving. Zo hebben we al eens een Benefietvoorstelling georganiseerd voor Musicalgroep Ongewoon Gaaf en zijn we betrokken bij de Edese Uitdaging. En begin dit jaar hebben we Leon van kinderboerderij de Proosdij (s’ Heeren Loo Ede) samen met andere ondernemers geholpen om zijn droom waar te maken: een speciale Pipowagen.

De Pipowagen op de kinderboerderij is bedoeld als locatie voor kinderfeestjes en educatieve lessen voor basisschool kinderen. Het is ook bedoeld als werkomgeving voor cliënten van ‘s Heeren Loo die kunnen helpen om de kinderfeestjes te organiseren.

De ‘Durf te dromen’ dag

Op de ‘Durf te dromen’ dag van s’ Heeren Loo zijn wij met Leon en zijn droom in contact gekomen. Zijn team was de winnaar van deze dag. Vrij snel daarna hebben we met een aantal ondernemers bij elkaar gezeten om te brainstormen over hoe we de Pipowagen droom konden gaan realiseren. Op 6 mei 2015 is dat gelukt! Uiteraard zijn we daar erg blij mee.

Maatschappelijk betrokken

Terugkijkend op het jaar 2015 hebben we ons veel in kunnen zetten voor de lokale doelen en initiatieven. In sportverenigingen, stichtingen en evenementen. In de eerste plaats vinden wij het leuk om hier een bijdrage aan te leveren en daarnaast krijgen wij er ook veel voor terug. In 2016 gaan wij dit daarom gewoon verder voortzetten.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de Pipowagen, neemt dan contact op met Kinderboerderij De Proosdij s’Heeren Loo.

Op donderdagmiddag 5 maart is het zover! Dan organiseren wij samen met ’s Heeren Loo en Musicalgroep Ongewoon Gaaf een speciale Benefietvoorstelling. Musicalgroep Ongewoon Gaaf is een vrijwilligersorganisatie waar mensen met een verstandelijke (en soms ook lichamelijk) beperking de hoofdrol spelen. Deze Benefietvoorstelling is in het leven geroepen om de musicalspelers van Ongewoon Gaaf verder te helpen bij het uitvoeren van diverse Musicals.

Wat kunt u verwachten van de Benefietvoorstelling?

Musicalgroep Ongewoon Gaaf gaat scenes uit recente musicals voor u spelen om te laten zien wat zij in huis hebben. Na de voorstelling zullen de spelers zich onder de gasten mengen tijdens een ‘Meet & Greet’ en kunt u hen naar hartenlust bevragen naar hun talenten en ervaringen op het toneel. Geld dat wordt ingezameld tijdens de Benefietvoorstelling wordt besteed aan nieuwe microfoons voor de musicalgroep. Kunnen we op u rekenen?

Aanmelden

U kunt zich gratis aanmelden voor de Benefietvoorstelling op onze speciale website.

Programma:

16.00 uur – Ontvangst met koffie of thee
16.30 uur – Opening van de middag
16.45 uur – Voorstelling Ongewoon Gaaf
17.30 uur – Napraten met borrel
18.15 uur – Einde programma

Locatie:

Kerkgebouw ‘s Heeren Loo
Apeldoornseweg 60
6733 SC Wekerom

Over Ongewoon Gaaf

Ongewoon Gaaf vindt zijn oorsprong in wooncentrum De Hartenberg, één van de zorglocaties van ’s Heeren Loo. In het jaar 2000 werd de allereerste theatervoorstelling ‘De Tovenaar van Oz’ ten tonele gebracht en sindsdien is Ongewoon gaaf een daverend succes. Inmiddels bestaat de musicalgroep uit 22 spelers en 8 vaste vrijwilligers die zich vol enthousiasme en passie inzetten voor Ongewoon Gaaf.

Achterberg Schilders en ’s Heeren Loo

Achterberg Schilders wil graag een steentje bijdragen aan mooie initiatieven zoals Musicalgroep Ongewoon Gaaf. Graag helpen wij mee om de Benefietvoorstelling Ongewoon Gaaf te realiseren, zodat de Musicalgroep Ongewoon Gaaf haar passie verder kan blijven uitoefenen.

Op 4 juni heeft onze collega Art Achterberg Alpe d’Huez bedwongen. Op de fiets deze keer. Na in 2012 het al eens wandelend te doen toen hij er als verzorger was, fietste Art dit jaar een keer omhoog voor Alpe d’HuZes en het KWF.

Hoewel AD6 2014 voorbij is, is het nog wel mogelijk te doneren. Wanneer u Alpe d’HuZes en het KWF een warm hart toedraagt, via deze link kunt u nog een donatie doen.