Onze collega Robin van Beek heeft vorige week zijn diploma voor de opleiding Uitvoerder behaald. Dat is een reden voor een feestje! Wij zijn trots op Robin en wensen hem veel succes in zijn nieuwe functie als teamleider glas en onderhoud bij Achterberg Schilders.

Doorgroeien binnen ons bedrijf

Robin werkt al bijna 18 jaar bij Achterberg Schilders. Hij is bij ons komen werken als leerling glaszetter. Dit heeft hij jaren lang met plezier gedaan. Nu was hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Met zijn diploma op zak is hij doorgegroeid tot teamleider glas en onderhoud op ons kantoor in Ede.

Ontwikkeling en plezier in je werk vinden wij erg belangrijk. Wij stimuleren onze medewerkers dan ook altijd om te blijven leren. Daarnaast bieden wij veel leerplekken aan binnen ons bedrijf voor schoolverlaters en BBL leerlingen.

Theorie toepassen in de praktijk

Robin heeft zijn opleiding gevolgd aan het Nimeto in Utrecht. In deze mbo niveau 4 opleiding is er veel ruimte voor de praktijk. Door de theorie gelijk toe te passen in je werkzaamheden leer je sneller en het maakt het leuker. Dit zorgde er ook voor dat Robin zijn opleiding goed kon combineren met zijn werk bij Achterberg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De foto’s zijn genomen tijdens de diploma uitreiking op school en zijn gemaakt door Liesbeth Dingemans.

 

Afgelopen dinsdag (21 mei 2019) bezocht het gehele Edese College van Burgemeester & Wethouders ons pand in Ede. Sinds de verhuizing naar ons nieuwe pand werken wij volledig CO2 neutraal. Dit betekent dat wij de opwarming van de aarde tegengaan en daar zijn we trots op. En nu zijn onze inspanningen ook nog eens beloond met het Klimaatneutraal certificaat dat wij ontvingen van het college van B&W! Lees hier meer over het bezoek van het college en het Klimaatneutraal certificaat.

Het bezoek

Onder leiding van Burgemeester René Verhulst kwam het College langs bij ons nieuwe pand aan de Bonnetstraat in Ede. Het bezoek begon met een rondleiding door het nieuwe pand. Daarop volgend werd er onder het genot van een kop koffie een presentatie gehouden door Coen Blees, eigenaar van Achterberg Schilders. Onderwerpen die hierin aanbod kwamen waren onder andere de geschiedenis van Achterberg, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en specialisaties binnen de organisatie. Voornamelijk het MVO en duurzaam ondernemen van Achterberg viel in de smaak bij het College.

Wij werken mee aan een beter klimaat

Alleen bedrijven die zich actief inspannen voor een beter klimaat, komen in aanmerking voor het Klimaatneutraal certificaat. Wij stoten zo min mogelijk CO2 uit en compenseren wat we wel uitstoten. In ons eerdere nieuwsbericht leggen we uit hoe wij CO2 neutraal werken.

Voordat het Klimaatneutraal certificaat werd uitgereikt, hebben wij een stappenplan doorlopen waarin onze bedrijfsvoering is getest aan de hand van heldere criteria. Met het behalen van de test hebben wij het recht gekregen om dit keurmerk te dragen. Achterberg Schilders heeft namelijk in 2018 109.270 kg aan CO2 equivalenten (*eq) gecompenseerd.

Het Klimaatneutraal certificaat van Climate Neutral Group

De Climate Neutral Group heeft het ‘Klimaatneutraal Gegarandeerd’ certificaat geïnitieerd. Dit certificaat is voor organisaties die de klimaatimpact van hun werkzaamheden beperken en hun resultaten zichtbaar maken. Een organisatie is 100% neutraal wanneer zij de CO2 uitstoot van hun diensten geheel naar nul brengen.

Al ruim 10 jaar zet Climate Neutral Group zich in voor het actief bestrijden van klimaatverandering. Dit doen zij voornamelijk door bewustwording te creëren over de veranderingen in het klimaat en hoe bedrijven kunnen helpen klimaatverandering te verminderen. Wilt u meer weten over de Climate Neutral Group, ga dan naar de website.

Uw partner voor al uw onderhoud

Wilt u graag werken met een partij die zich actief inzet voor een beter klimaat? En vindt u duurzaamheid ook belangrijk? Kies dan voor Achterberg Schilders. Wij staan altijd voor u klaar als het gaat om schilder-, glas-, gevel-, en kozijndiensten. Bekijk onze onderhoudsplannen of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

*Eq is een rekeneenheid om de bijdrage van broeikasgassen aan het broeikaseffect onderling te kunnen vergelijken (bron: Planbureau voor de leefomgeving).

Kwaliteit staat bij ons voorop. Onze professionals willen zichzelf daarom ook altijd blijven ontwikkelen. Een aantal glaszetters en schilders van Achterberg Schilders hebben de training Houtrot gevolgd en met succes afgerond. Neem dus ook in het geval van houtrot contact met ons op, wij helpen u graag!

Houtrot herstellen

Heeft u houtrot? Dan betekent dat dat er vocht in het hout zit of heeft gezeten. Dit kan komen door beschadiging van het hout en/of wanneer u te lang heeft gewacht met het onderhoud ervan. Hoe dan ook, houtrot moet eigenlijk zo snel mogelijk hersteld worden omdat houtrot het aanzien van uw vastgoed en soms ook de constructie van uw woning of pand aantast.

Hout repareren of vervangen

Achterberg Schilders heeft jarenlange ervaring en onze professionals kunnen uw hout repareren of vervangen. Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op!

Hoge flats, prachtige molens of zorginstellingen: tijdens ons werk krijgen we regelmatig te maken met schilderwerk of onderhoud op grote hoogte. Daarom hebben onze medewerkers afgelopen week een training gevolgd over het veilig werken op hoogte. Op deze manier garanderen wij veiligheid en vakmanschap, voor zowel onze medewerkers als onze klanten. Lees hier hoe wij u nu nog beter van dienst zijn.

Veiligheid gegarandeerd

Onze schilders, stukadoors, glaszetters, gevelspecialisten, timmermannen en onderhoudsmedewerkers werken veel aan hoge gebouwen. Daarbij is een hoogwerker onmisbaar. Om de veiligheid van ons eigen personeel en die van omstanders te garanderen, vinden wij het belangrijk om op de hoogte te zijn van alle veiligheidsregels. Met de training Veilig werken op hoogte zijn onze specialisten weer helemaal up-to-date en klaar om u van dienst te zijn.

Eigen hoogwerkers

In maart hebben wij twee nieuwe hoogwerkers gekocht. Voorheen werkten wij veel met externe hoogwerkers die wij huurden. Nu we onze eigen hoogwerkers in bezit hebben, kunnen wij direct handelen en zelf onze projecten inplannen. Hierdoor kunnen we u nog sneller en beter helpen. Op deze manier kunnen wij efficiënter en flexibeler werken. Door het in huis halen van eigen hoogwerkers kunnen wij met name bij spoedklussen en onverwachte onderhoudswerkzaamheden nog sneller voor u klaarstaan.

Onze diensten

Achterberg Schilders is er voor al uw onderhoudsdiensten. Wilt u gebruik maken van één van onze diensten? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contract met ons op door te mailen naar info@achterbergschilders.nl of bel naar 0318 – 634101

 

 

Brand in uw huis is één van de ergste gebeurtenissen die u kan overkomen. U hoopt natuurlijk dat het nooit bij u gebeurt. Wanneer er dan toch brand uitbreekt, is het fijn als het herstel van uw woning snel en soepel verloopt. Daar wilt u geen zorgen over hebben. Wist u dat u ons ook kunt inschakelen bij brandschade? Wij zijn er graag voor u!

Brandschade herstel

Krijgt u toch te maken met brand in huis? Dan wilt u een snel en zorgvuldig herstel van uw woning. Is de brand op tijd geblust en is de schade aan de woning relatief klein gebleven? Dan is herstel vaak mogelijk en kunnen wij de ruitschade, kozijnen en gevels herstellen of wanneer nodig vervangen. Daarnaast zijn onze schilders en behangers er voor u om uw woning van binnen te herstellen.

Niet alleen bij brandschades, maar ook bij schades door lekkage of inbraak kunt u bij Achterberg terecht. Achterberg Schilders b.v. heeft verschillende specialisten in dienst die passend bij de opdracht worden ingezet. Decennia aan ervaring en vele opdrachten bij met name verzekeringsmaatschappijen, particulieren en instellingen gingen u voor. Zo kunt u altijd rekenen op vakwerk!

Eén partij voor al uw schadeherstel en onderhoud

Bent u aannemer of vastgoedbeheerder? Of bent u werkzaam bij een VvE of woningcorporatie? En wilt u werken met één partij voor al uw schadeherstel en onderhoud? Wij helpen u graag. Neem contact met ons op door te bellen naar 0318 – 634101 of mail naar info@achterbergschilders.nl.

Achterberg Schilders vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen erg belangrijk. We leveren graag een bijdrage aan natuur en milieu. Daarom hebben we er in ons nieuwe pand voor gezorgd dat wij volledig CO2 neutraal werken. Lees hier wat CO2 neutraal precies inhoudt en hoe wij dit gerealiseerd hebben.

Wat is CO2 neutraal?

CO2 neutraal betekent dat wij geen milieuvervuilende stoffen produceren. Daardoor doen wij er alles aan om de CO2 uitstoot te minimaliseren. Het kleine percentage CO2 dat er nog wel wordt uitgestoten, wordt gecompenseerd. Hoe we dat doen, leest u in de volgende alinea.

Hoe werken wij CO2 neutraal?

Wij hebben ons nieuwe pand CO2 neutraal gemaakt door de nieuwste en modernste technologieën op het gebied van energiebesparing toe te passen. Zo hebben wij op het dak honderden zonnepanelen en is het pand voorzien van een warmtepomp. De CO2 uitstoot die wij niet kunnen voorkomen, compenseren wij door bomen te planten.

Met alle voorzieningen en maatregelen zijn wij geheel zelfvoorzienend, gebruiken wij geen gas en wekken wij meer energie op dan wij verbruiken. Achterberg Schilders is hiermee het eerste bedrijfspand op het BTA12 bedrijventerrein dat CO2 neutraal werkt en daar zijn we trots op!

MVO Nederland partner!

Daarnaast is Achterberg Schilders ook partner bij MVO Nederland, het grootste duurzame bedrijven netwerk in Europa. Dit betekent dat wij werken aan duurzaamheid, een beter milieu en geven wij iedereen op de arbeidsmarkt een kans. Bekijk hier wat de uitgangspunten zijn in ons partnerschap met MVO Nederland.

Wij helpen u graag

Vindt u het belangrijk om te werken met een partij die het milieu hoog in het vaandel heeft? Wij helpen u graag met al uw schilder- en onderhoudswerk. Wilt u meer weten over CO2 neutraal werken? Neem gerust contact met ons op.

Per 1 januari 2019 hebben wij onze Edese collega Johan Jansen Beglazing en Schilderwerk B.V. overgenomen. Johan Jansen heeft het vak van huis uit meegekregen. In november 2012 heeft Johan het schildersbedrijf opgericht. De naam Jansen is als schilders- en glasbedrijf al decennia bekend in Ede en omgeving. Johan Jansen zal zich als Technisch directeur bij Achterberg Schilders met name gaan richten op het professionaliseren van de beglazingstak waar technische onderhoudsdiensten zoals houtrotsanering en kozijnherstel een onderdeel van zijn. Art Achterberg zal zich als Commercieel directeur met name gaan richten op het werven van schilders opdrachten en meerjarenplannen voor vastgoed eigenaren en grotere particulieren. Met de kennis, ervaring en materialen van beide bedrijven kan Achterberg Schilders u nog beter bedienen en haar diensten verder uitbreiden.

Uitbreiding werkgebied

Voor ons is deze overname een uitgelezen kans om uit te breiden binnen de regio Ede. De laatste jaren groeide het aantal opdrachten in zowel schilder- als glaswerk in de regio al flink. Wij willen deze groei doorzetten door uitbreiding en professionalisering van onze diensten.

Verhuizing van locatie

Er zal het één en ander veranderen voor de klanten en medewerkers van Johan Jansen. De huidige locatie van Johan Jansen aan de Venturistraat 2b zal verplaatsen naar het nieuwe pand van Achterberg Schilders aan de Bonnetstraat 22A te Ede, slechts 300 meter verderop. Alle medewerkers en materieel gaan mee naar Achterberg Schilders b.v.

Het nieuwe duurzame pand

Op 4 januari 2019 zijn wij verhuisd naar de Bonnetstraat 22A. Het gloednieuwe pand is voorzien van een glas- en schilderswinkel en is een van de eerste “nul op de meter” panden op het Edese industrieterrein. In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is het pand zeer duurzaam gebouwd. Alle wanden zijn van “Cradle to Cradle” materialen gemaakt, al het houtwerk is van FSC gekeurd hout en alle verlichting is op basis van LED. Dit zijn slechts een paar voorbeelden, want aan alles is gedacht. Enkele honderden zonnepanelen en een warmtepomp installatie zullen meer dan nodig is voorzien in de energiebehoefte van Achterberg Schilders. Het pand biedt onze vakmensen alle ruimte om het werk in een prettige werkomgeving voor u voor te bereiden. En gewaardeerde medewerkers zullen de verdere groei van het schildersbedrijf mede mogelijk maken.

Een kapotte ruit komt altijd ongelegen. Vandalisme, inbraak, stormschade of een ongelukje. Dan is het fijn om te weten dat u kunt vertrouwen op de regionale dekking van Achterberg Schilders. Dag en nacht is er binnen 30 minuten een gecertificeerde glaszetter bij u ter plaatse. Zo zit u bij een kapotte ruit nooit lang in de kou!

De voordelen

Naast dat onze glaszetters binnen 30 minuten ter plaatse zijn, regelen zij  op verzoek de afhandeling met uw verzekering. Daarnaast zijn wij ook nog eens zeer scherp geprijsd, waardoor u zich in deze situatie geen zorgen hoeft te maken over de kosten.

Contact

Heeft u een kapotte ruit? Onze monteurs staan dag en nacht voor u klaar in de regio Barneveld, Ede, Renkum, Veenendaal en Wageningen. Neem direct contact met ons op. Bel nu 0318 – 634 101.