art Achterberg

25-jarig jubileum Art Achterberg

Feest bij Achterberg Schilders & Onderhoud vandaag. Art Achterberg is precies 25 jaar betrokken bij het bedrijf. In een kwart eeuw tijd zag hij zijn eenmanszaak uitgroeien tot een florerende organisatie met een hecht team.

“Exact 25 jaar geleden schreef ik Achterberg Schilders in het handelsregister in”, steekt Art van wal. “Ik werkte destijds al bij ons familiebedrijf in Veenendaal, maar ik was – als 21-jarige – eigenwijs en wist alles beter, dus ik begon voor mezelf.” Die eerste periode was het flink aanpoten, en de steun van zijn vrouw Arianne was hard nodig. “Er waren momenten dat er niet eens genoeg geld op de rekening stond om eten voor ons gezin te kopen.” Tijden zijn veranderd, want in 25 jaar tijd groeide de eenmanszaak die Art destijds inschreef uit tot een mooi bedrijf met 70 werknemers en een enorme diversiteit aan opdrachten. “Een jaar na de start nam ik mijn eerste personeelslid aan. De daarop volgende jaren verhuisde het bedrijf meerdere keren en kwam er elk jaar één personeelslid bij.”

Duurzame relaties

Veel collega’s werken al lange tijd bij het bedrijf en ook met een groot deel van de huidige klanten werkt Achterberg al decennia samen. Die duurzame relaties zijn typerend voor het bedrijf. “Bouwbedrijf Kreeft was bijvoorbeeld de eerste aannemer die mij werk gunde. Met hen werken wij nog altijd prettig samen en dat geldt inmiddels voor de meeste lokale aannemers.” Naar eigen zeggen heeft Art veel geleerd in de jaren bij Achterberg Schilders & Onderhoud. “Het belang van oprechte interesse en betrokkenheid voelen voor onze klanten bijvoorbeeld”, noemt hij. “Ik haal energie uit duurzame relaties bouwen met klanten en ik doe altijd mijn best om actief met ze mee te denken. Samenwerking is voor ons enorm belangrijk.”

Toekomstgericht

In 2010 werd het oorspronkelijke familiebedrijf bij het bedrijf betrokken en enkele jaren geleden verkocht Art het bedrijf aan Coen Blees. “Nu bouwen we samen, met inmiddels meerdere bedrijven bij ons aangesloten – onder andere Johan Jansen, Van Slooten en Garant Schilders -, aan een toekomstgerichte organisatie met een focus op totaalonderhoud en renovatie. We zetten ons ook steeds meer in voor verduurzaming van woningen en panden.”

Techniek

Begon Art met niet meer dan een typemachine, antwoordapparaat en een fax, nu investeert het bedrijf in de juiste materialen om klanten nog beter te kunnen bedienen. “Ook mijn eigen rol veranderde doorlopend. Ik begon als schilder en glaszetter, maar schakelde – toen er wat meer personeel in dienst was – over naar taken als planning, administratie en sales. Nu hebben we 14 mensen op kantoor en kan ik me volledig toeleggen op wat ik het liefste doe: bellen en koffie drinken”, grapt Art. Hij vervolgt: “Dit geeft mij rust en ruimte om nog meer toegevoegde waarde te leveren voor onze klanten. Om echt de juiste oplossing voor ze te vinden, kansen te zien, contacten te verdiepen en verder te bouwen aan ons bedrijf. Over nog eens 25 jaar hoop ik dat we nog verder zijn gegroeid, een nog breder dienstenpakket aanbieden en landelijk werken.”

Hij glimlacht: “Ons familiebedrijf, dat in Achterberg Schilders & Onderhoud is opgenomen, is in 1923 gestart door mijn opa. Oorlogen, dieptepunten en crises heeft hij meegemaakt en elke keer vond hij weer een weg om er sterker uit te komen. Als hij nu het hechte team zou zien dat we zijn en zou zien dat er – bijna 100 jaar later – 55 bedrijfswagens met de familienaam rondrijden, dan zou hij apetrots zijn. En dat ben ik ook. En dankbaar.”

Word ook zzper bij Achterberg

Ook zin in zo’n goede opdrachtgever als Achterberg?

Lees meer

6redenen_om_uw_ruiten_te_vervangen

6 redenen om uw ruiten te vervangen door hoogrendementsglas

Wist u dat het voorjaar de tijd bij uitstek is om uw ruiten te vervangen door hoogrendementsglas? 6 redenen om deze lente nog te kiezen voor nieuwe ruiten:

Lees meer

corona virus en maatregelen

Coronavirus en werken

De Rijksoverheid, brancheorganisaties en vakbonden in de bouw- en technieksector hebben een gezamenlijk protocol opgesteld om het doorwerken op bouw- en onderhoudsprojecten mogelijk te maken.

Lees meer

12,5 jaar in dienst!

Onze uitvoerder Wim van Essen is 12,5 jaar in dienst. Art Achterberg en Wims vrouw Rianne verrasten Wim met een mooi boeket en een cadeau om dit bijzondere jubileum te vieren.
Lees meer

Robin van Beek diploma uitreiking

Onze collega Robin van Beek heeft vorige week zijn diploma voor de opleiding Uitvoerder behaald. Dat is een reden voor een feestje! Wij zijn trots op Robin en wensen hem veel succes in zijn nieuwe functie als teamleider glas en onderhoud bij Achterberg Schilders. Lees meer

College op bezoek

Afgelopen dinsdag (21 mei 2019) bezocht het gehele Edese College van Burgemeester & Wethouders ons pand in Ede. Sinds de verhuizing naar ons nieuwe pand werken wij volledig CO2 neutraal. Dit betekent dat wij de opwarming van de aarde tegengaan en daar zijn we trots op. En nu zijn onze inspanningen ook nog eens beloond met het Klimaatneutraal certificaat dat wij ontvingen van het college van B&W! Lees hier meer over het bezoek van het college en het Klimaatneutraal certificaat. Lees meer