Ieder jaar wordt er door Sikkens, onderdeel van Akzo Nobel, een nieuwe kleur verkozen tot de kleur van het jaar. Dit jaar is het Tranquil Dawn geworden! Een mooie licht grijze kleur met een groene tint. Lees hier meer over deze mooie kleur en de kleurpaletten die erbij horen. Lees meer

Dit jaar hebben de kleurexperts van Sikkens de kleur Spiced Honey verkozen tot kleur van het jaar 2019. Deze bruine amberkleurige tint is stijlvol, elegant en warm.

Veelzijdig en makkelijk te combineren

Er zijn vier verschillende paletten waarin de Spiced Honey kleur gebruikt kan worden. Natuurlijk kunt u ook uw eigen creativiteit gebruiken en nieuwe kleurcombinaties maken.

Afhankelijk van de kleur waarmee Spiced Honey gecombineerd wordt, kan het rustgevend, vredig, knus of een levendig gevoel geven. Door de vele kleurcombinaties kunt u precies de sfeer creëren die u voor ogen heeft. Spiced Honey is de perfecte kleur voor een licht en helder thuis, waarbij warme tinten een knus gevoel geven aan de ruimte.

Spiced Honey in uw woning of bedrijfspand?

Wilt u deze prachtige kleur in uw huis of bedrijfspand? Maar weet u niet wat de beste kleurcombinatie is? Onze vakschilders geven u graag advies over de beste kleurcombinaties. Maak een afspraak of neem direct contact met ons op door te bellen naar 0318–634101.

Het Winkelcentrum Stadspoort Ede wordt op dit moment grondig opgeknapt. Zo realiseren Cultura en Malkander niet alleen een vernieuwde bibliotheek, maar ook een geheel nieuw ontmoetingscentrum. In opdracht van Kreeft BV leverden wij een bijdrage aan deze make-over.

Bij Cultura en Malkander mochten wij binnenbeglazing leveren en aanbrengen. Wij hebben de panden gestuct, gesausd en geschilderd.

De Stadspoort is al sinds 1995 een gedeeltelijk overdekt wijkwinkelcentrum. Het winkelcentrum kampte de laatste jaren met een toenemende leegstand. Daarom vinden er binnen de Stadspoort de komende jaren veel nieuwe ontwikkelingen plaats, zo schrijft de Gemeente Ede.

Denim Drift is door Sikkens verkozen tot kleur van 2017. Met deze blauwgrijze kleur op onze muur zijn wij klaar voor het nieuwe jaar. De tijdloze kleur doet denken aan de stof die al ruim honderd jaar gedragen wordt: spijkerstof. Denim Drift werkt verrassend in combinatie met andere kleuren.

Kleurpalet bij Denim Drift

Sikkens heeft een kleurenpalet gemaakt, die speciaal bij de kleur Denim Drift past. Dat palet bestaat uit verschillende blauwtinten. In combinatie met wat lichtere blauwtonen krijgt het interieur een luchtige sfeer. Donkere blauwtonen voegen meer drama toe. Met het blauwgrijze Denim Drift als hoofdkleur zijn verschillende stijlen mogelijk.

Kleuradvies voor schilderwerk

Heeft u inspiratie nodig voor de kleuren van uw woning of kantoor? Achterberg Schilders denkt graag met u mee. En als u graag meegaat met de tijd: Denim Drift is uw kleur voor 2017.

Welke kleur groen is de muur op de foto hierboven? Door licht en schaduw zie je verschillende tinten groen. Hoe kom je er dan achter welke kleur de goede is? Het is verrassend moeilijk om met het blote oog te zien welke kleur iets heeft. Onze kleurmeter van X-Rite biedt hierin de uitkomst. Daarmee kunnen we exact meten welke kleur is gebruikt, waarna we eenvoudig de verf in die kleur kunnen mengen.

x-rite-kleurmeter

Zo ziet de kleurmeter eruit.

Kleuradvies schilderwerk

Vaak krijgen we de vraag of we een muur in dezelfde kleur kunnen schilderen. Maar regelmatig komt het voor dat men niet meer weet wélke kleur het precies is. ‘Onze muur is rood.’ Oké, maar welke rood? Er bestaan alleen al 25 roodtinten binnen het RAL-kleursysteem. Hoe kom je erachter welke kleur rood de muur is?

Omdat kleur verrast, adviseren wij over schilderwerk. Eerst nemen we samen uw wensen door. Vervolgens beoordelen we de locatie. Dan bekijken we allerlei factoren die het resultaat kunnen beïnvloeden, zoals materiaal, lichtval en omgevingskleuren. En met de kleurmeter van X-Rite kunnen we exact bepalen welke kleur het nu heeft.

ral-roodtinten

De 25 roodtinten van het RAL-kleursysteem.

Op 15 november 2016 ontving Art Achterberg zijn certificaat Onderhoudsschilderwerk. Hij nam deel aan deze cursus bij het Nationaal Restauratie Centrum (NRC). Daar geven ze allerlei cursussen over het restaureren van monumenten. Art weet nu alles van schilderwerk voor monumentale panden.

Restauratieschilderwerk voor monumentenzorg

Schilderwerk laat een groot deel van de geschiedenis van een monument zien. Daarom worden er speciale cursussen ingericht om te leren hoe je een gebouw zoveel mogelijk in oorspronkelijke staat restaureert. Zo leerde Art welke kleuren in een bepaalde tijd gebruikt werden, over verfsoorten en over historische manieren van schilderen.

De nieuwe kleuren voor 2016 zijn weer bekend, dus we konden niet wachten om er een aantal te gebruiken in ons eigen kantoor. We hebben gekozen voor de vrolijke kleuren Okergoud (F1.34.58) en Blauwige (Q3.16.65). Laat Okergoud nu ook de Flexa kleur van het jaar zijn. Lees hier alles over Okergoud.

Alle 2016 kleuren van Flexa

Wilt u alle 2016 kleuren van Flexa zien? Kijkt u dan op de website van Flexa voor een overzicht. Heeft u uw kleur al gekozen? Bel ons gerust, we helpen u graag uw huis of kantoor weer op te frissen.

 

Vanaf 1 februari komt immigrant Alaa Alachmar het team van Achterberg Schilders uit Ede versterken. Alaa is gevlucht uit Damascus (Syrië) enkele jaren geleden en woont nu ruim één jaar in Nederland. Als onderdeel van het inburgeringsproces heeft ROC A12 hem geholpen bij het vinden van een werkstage bij het familiebedrijf Achterberg Schilders uit Ede.

Alaa is de eerste ‘student’ van ROC A12 in Ede die tijdens zijn inburgering concreet aan de slag gaat in zijn oorspronkelijke beroep. Juliette Zwijnenburg (projectleider ROC A12) zegt hierover:

“Naast Alaa zijn we nu ook met een aantal andere student immigranten bezig om ze de gelegenheid tot werk te bieden. Voor immigranten is werken vaak ook een ‘versneller’ van het inburgeringsproces en voor alle partijen werkt dat alleen maar positief.”

Altijd al schilder geweest

Alaa is in zijn geboorteland altijd al schilder geweest. Hij heeft ervaring met schilderwerk in Syrië en ook in Dubai. Hij wil graag zijn oorspronkelijk beroep weer gaan uitoefenen hier in Nederland. Het gaat goed met zijn inburgering en het ziet er naar uit dat hij zijn inburgerexamen zeker gaat halen.

Inburgering bij ROCA12

Alaa volgt een inburgeringcursus op het ROC A12 in Ede en wordt daar begeleid door Juliette Zwijnenburg. Leren schrijven, lezen, spreken en luisteren is onderdeel van de inburgering, net als kennis van de Nederlandse samenleving en oriëntatie op de arbeidsmarkt. Het doel van de inburgering is uiteindelijk om mensen aan het werk te krijgen, zodat ze echt onderdeel kunnen worden van de Nederlandse maatschappij.

“Wij zijn echt heel erg blij dat Achterberg Schilders meteen zo positief reageerde op de werkstage voor Alaa. Dit soort ondernemers hebben we meer nodig in de regio. Alaa zelf was ook zo trots als een pauw met zijn nieuwe bedrijfskleding van Achterberg.”

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Om vluchtelingen of immigranten te integreren in de Nederlandse samenleving is ook hulp nodig van bedrijven en ondernemers. Dat is ook de reden waarom Achterberg Schilders meteen inging op de vraag voor een werkstage voor Alaa. “Als lokale onderneming hebt je een verantwoordelijkheid voor je omgeving en daar willen wij als Achterberg Schilders graag voor staan. Door Alaa te helpen aan een werkstage hopen we een voorbeeld te zijn voor andere bedrijven in onze regio.”