Dubbele felicitaties voor Achterberg-collega Wesley Minekus

Dubbele felicitaties voor onze Achterberg-collega Wesley Minekus. Hij is 12,5 jaar in dienst en werd vandaag vader van een vierde zoon: Juul.

Wesley en zijn gezin werden verrast met bloemen en een cadeau. Samen met zijn toen nog hoogzwangere vrouw Joyce en hun kinderen – in Achterberg-polo gestoken – werd de jubilaris op de kiek gezet. “12,5 jaar geleden had ik niet kunnen bedenken dat het leven er nu zo uit zou zien”, lachte Wesley.

Art Achterberg: “Wesley is een echte vakman, die ook heel sterk in spuitwerk is. Namens het hele bedrijf proficiat voor jou en je vrouw Joyce met de geboorte van Juul. Het zou leuk zijn als er uit je nest een schildertje voortkomt.”

Dirk Veldhuizen helpt kinderen in Gambia

“Kun je ons het echte Gambia laten zien?” vroeg Dirk aan een zwembadmedewerker van het zonnige resort in Gambia waar hij samen met zijn vrouw op vakantie was. Het was een welverdiende vakantie na een pittige periode, waarin Dirk zijn moeder 9 maanden lang tot aan haar overlijden had verzorgd. “Wij moesten nodig op adem komen. Toch wilden we niet in de luxe van het resort blijven hangen. We wilden zien hoe het er echt aan toegaat in het land.” De zwembadmedewerker liet zich overhalen en nam hen mee. Op wat ze buiten de poorten van het resort aantroffen waren ze niet voorbereid. “Slechts 5 minuten van het resort zagen we kinderen – naakt – op een vuilnisbelt naar eten zoeken. Als je dat ziet, dan schieten de tranen je in de ogen”, zucht Dirk. “We wisten allebei direct: dit moet anders en wij gaan ons daarvoor inzetten.”

Lees meer

Kleur van het jaar 2020 Tranquil Dawn

Ieder jaar wordt er door Sikkens, onderdeel van Akzo Nobel, een nieuwe kleur verkozen tot de kleur van het jaar. Dit jaar is het Tranquil Dawn geworden! Een mooie licht grijze kleur met een groene tint. Lees hier meer over deze mooie kleur en de kleurpaletten die erbij horen. Lees meer

Kleur van het jaar 2019 Spiced Honey

Dit jaar hebben de kleurexperts van Sikkens de kleur Spiced Honey verkozen tot kleur van het jaar 2019. Deze bruine amberkleurige tint is stijlvol, elegant en warm.

Lees meer

Schilderwerk bij Cultura

Het Winkelcentrum Stadspoort Ede wordt op dit moment grondig opgeknapt. Zo realiseren Cultura en Malkander niet alleen een vernieuwde bibliotheek, maar ook een geheel nieuw ontmoetingscentrum. In opdracht van Kreeft BV leverden wij een bijdrage aan deze make-over.

Lees meer

Achterberg Schilders kleur 2017

Denim Drift is door Sikkens verkozen tot kleur van 2017. Met deze blauwgrijze kleur op onze muur zijn wij klaar voor het nieuwe jaar. De tijdloze kleur doet denken aan de stof die al ruim honderd jaar gedragen wordt: spijkerstof. Denim Drift werkt verrassend in combinatie met andere kleuren.

Kleurpalet bij Denim Drift

Sikkens heeft een kleurenpalet gemaakt, die speciaal bij de kleur Denim Drift past. Dat palet bestaat uit verschillende blauwtinten. In combinatie met wat lichtere blauwtonen krijgt het interieur een luchtige sfeer. Donkere blauwtonen voegen meer drama toe. Met het blauwgrijze Denim Drift als hoofdkleur zijn verschillende stijlen mogelijk.

Kleuradvies voor schilderwerk

Heeft u inspiratie nodig voor de kleuren van uw woning of kantoor? Achterberg Schilders denkt graag met u mee. En als u graag meegaat met de tijd: Denim Drift is uw kleur voor 2017.

Restore Ede groene muur kleurwaarneming

Welke kleur groen is de muur op de foto hierboven? Door licht en schaduw zie je verschillende tinten groen. Hoe kom je er dan achter welke kleur de goede is? Het is verrassend moeilijk om met het blote oog te zien welke kleur iets heeft. Onze kleurmeter van X-Rite biedt hierin de uitkomst. Daarmee kunnen we exact meten welke kleur is gebruikt, waarna we eenvoudig de verf in die kleur kunnen mengen.

x-rite-kleurmeter

Zo ziet de kleurmeter eruit.

Kleuradvies schilderwerk

Vaak krijgen we de vraag of we een muur in dezelfde kleur kunnen schilderen. Maar regelmatig komt het voor dat men niet meer weet wélke kleur het precies is. ‘Onze muur is rood.’ Oké, maar welke rood? Er bestaan alleen al 25 roodtinten binnen het RAL-kleursysteem. Hoe kom je erachter welke kleur rood de muur is?

Omdat kleur verrast, adviseren wij over schilderwerk. Eerst nemen we samen uw wensen door. Vervolgens beoordelen we de locatie. Dan bekijken we allerlei factoren die het resultaat kunnen beïnvloeden, zoals materiaal, lichtval en omgevingskleuren. En met de kleurmeter van X-Rite kunnen we exact bepalen welke kleur het nu heeft.

ral-roodtinten

De 25 roodtinten van het RAL-kleursysteem.

Certificaat onderhoudsschilderwerk monumentenzorg Achterberg

Op 15 november 2016 ontving Art Achterberg zijn certificaat Onderhoudsschilderwerk. Hij nam deel aan deze cursus bij het Nationaal Restauratie Centrum (NRC). Daar geven ze allerlei cursussen over het restaureren van monumenten. Art weet nu alles van schilderwerk voor monumentale panden.

Restauratieschilderwerk voor monumentenzorg

Schilderwerk laat een groot deel van de geschiedenis van een monument zien. Daarom worden er speciale cursussen ingericht om te leren hoe je een gebouw zoveel mogelijk in oorspronkelijke staat restaureert. Zo leerde Art welke kleuren in een bepaalde tijd gebruikt werden, over verfsoorten en over historische manieren van schilderen.