Achterberg Schilders neemt Garant Schilderwerken over

Achterberg Schilders & Onderhoud heeft het in Ochten gevestigde schildersbedrijf Garant Schilderwerken overgenomen.
Jan Lourens stichtte Garant Schilderwerken 20 jaar geleden en blijft aan het nieuwe bedrijf verbonden.
Art Achterberg: “We zien in Garant Schilders een mooi bedrijf dat past bij onze persoonlijke en transparante manier van werken.” De klantenportefeuille van Garant Schilderwerken, bestaand uit pensioenfondsen, aannemers en gemeentelijke instellingen vormt volgens Achterberg een mooie aanvulling op de bestaande klanten. De kiem voor de overname werd enkele jaren geleden gelegd. “Ik heb geen opvolger en ken Art Achterberg al jaren”, zegt Jan Lourens. “Achterberg Schilders is een professioneel bedrijf met hart voor het vak aan wie ik mijn klantenbestand op termijn met een gerust hart overdraag. De komende jaren werken wij onder de naam Achterberg & Garant en blijf ik nauw betrokken. Ik zal me met name richten op het uitbouwen van bestaande en het aanboren van nieuwe klantrelaties. Voor bestaande klanten wijzigt er niets, behalve dan dat zij gebruik kunnen maken van een uitgebreider dienstenaanbod.” Alle medewerkers van Garant Schilderwerken gaan mee naar het in Ede gevestigde Achterberg Schilders.

Met de verkoop aan Achterberg heeft Garant een ambitieuze en gedreven nieuwe eigenaar gekregen. Het bedrijf groeide de afgelopen 3 jaar sterk en wil deze groei doorzetten door verdere uitbreiding en professionalisering van haar diensten. Naast schilderwerk bedient Achterberg bedrijven met een uitgebreid pallet aan werkzaamheden, inclusief glasdiensten, onderhoud, renovatie en verduurzaming.

art Achterberg

25-jarig jubileum Art Achterberg

Feest bij Achterberg Schilders & Onderhoud vandaag. Art Achterberg is precies 25 jaar betrokken bij het bedrijf. In een kwart eeuw tijd zag hij zijn eenmanszaak uitgroeien tot een florerende organisatie met een hecht team.

“Exact 25 jaar geleden schreef ik Achterberg Schilders in het handelsregister in”, steekt Art van wal. “Ik werkte destijds al bij ons familiebedrijf in Veenendaal, maar ik was – als 21-jarige – eigenwijs en wist alles beter, dus ik begon voor mezelf.” Die eerste periode was het flink aanpoten, en de steun van zijn vrouw Arianne was hard nodig. “Er waren momenten dat er niet eens genoeg geld op de rekening stond om eten voor ons gezin te kopen.” Tijden zijn veranderd, want in 25 jaar tijd groeide de eenmanszaak die Art destijds inschreef uit tot een mooi bedrijf met 70 werknemers en een enorme diversiteit aan opdrachten. “Een jaar na de start nam ik mijn eerste personeelslid aan. De daarop volgende jaren verhuisde het bedrijf meerdere keren en kwam er elk jaar één personeelslid bij.”

Duurzame relaties

Veel collega’s werken al lange tijd bij het bedrijf en ook met een groot deel van de huidige klanten werkt Achterberg al decennia samen. Die duurzame relaties zijn typerend voor het bedrijf. “Bouwbedrijf Kreeft was bijvoorbeeld de eerste aannemer die mij werk gunde. Met hen werken wij nog altijd prettig samen en dat geldt inmiddels voor de meeste lokale aannemers.” Naar eigen zeggen heeft Art veel geleerd in de jaren bij Achterberg Schilders & Onderhoud. “Het belang van oprechte interesse en betrokkenheid voelen voor onze klanten bijvoorbeeld”, noemt hij. “Ik haal energie uit duurzame relaties bouwen met klanten en ik doe altijd mijn best om actief met ze mee te denken. Samenwerking is voor ons enorm belangrijk.”

Toekomstgericht

In 2010 werd het oorspronkelijke familiebedrijf bij het bedrijf betrokken en enkele jaren geleden verkocht Art het bedrijf aan Coen Blees. “Nu bouwen we samen, met inmiddels meerdere bedrijven bij ons aangesloten – onder andere Johan Jansen, Van Slooten en Garant Schilders -, aan een toekomstgerichte organisatie met een focus op totaalonderhoud en renovatie. We zetten ons ook steeds meer in voor verduurzaming van woningen en panden.”

Techniek

Begon Art met niet meer dan een typemachine, antwoordapparaat en een fax, nu investeert het bedrijf in de juiste materialen om klanten nog beter te kunnen bedienen. “Ook mijn eigen rol veranderde doorlopend. Ik begon als schilder en glaszetter, maar schakelde – toen er wat meer personeel in dienst was – over naar taken als planning, administratie en sales. Nu hebben we 14 mensen op kantoor en kan ik me volledig toeleggen op wat ik het liefste doe: bellen en koffie drinken”, grapt Art. Hij vervolgt: “Dit geeft mij rust en ruimte om nog meer toegevoegde waarde te leveren voor onze klanten. Om echt de juiste oplossing voor ze te vinden, kansen te zien, contacten te verdiepen en verder te bouwen aan ons bedrijf. Over nog eens 25 jaar hoop ik dat we nog verder zijn gegroeid, een nog breder dienstenpakket aanbieden en landelijk werken.”

Hij glimlacht: “Ons familiebedrijf, dat in Achterberg Schilders & Onderhoud is opgenomen, is in 1923 gestart door mijn opa. Oorlogen, dieptepunten en crises heeft hij meegemaakt en elke keer vond hij weer een weg om er sterker uit te komen. Als hij nu het hechte team zou zien dat we zijn en zou zien dat er – bijna 100 jaar later – 55 bedrijfswagens met de familienaam rondrijden, dan zou hij apetrots zijn. En dat ben ik ook. En dankbaar.”

Dubbele felicitaties voor Achterberg-collega Wesley Minekus

Dubbele felicitaties voor onze Achterberg-collega Wesley Minekus. Hij is 12,5 jaar in dienst en werd vandaag vader van een vierde zoon: Juul.

Wesley en zijn gezin werden verrast met bloemen en een cadeau. Samen met zijn toen nog hoogzwangere vrouw Joyce en hun kinderen – in Achterberg-polo gestoken – werd de jubilaris op de kiek gezet. “12,5 jaar geleden had ik niet kunnen bedenken dat het leven er nu zo uit zou zien”, lachte Wesley.

Art Achterberg: “Wesley is een echte vakman, die ook heel sterk in spuitwerk is. Namens het hele bedrijf proficiat voor jou en je vrouw Joyce met de geboorte van Juul. Het zou leuk zijn als er uit je nest een schildertje voortkomt.”

Dirk Veldhuizen helpt kinderen in Gambia

“Kun je ons het echte Gambia laten zien?” vroeg Dirk aan een zwembadmedewerker van het zonnige resort in Gambia waar hij samen met zijn vrouw op vakantie was. Het was een welverdiende vakantie na een pittige periode, waarin Dirk zijn moeder 9 maanden lang tot aan haar overlijden had verzorgd. “Wij moesten nodig op adem komen. Toch wilden we niet in de luxe van het resort blijven hangen. We wilden zien hoe het er echt aan toegaat in het land.” De zwembadmedewerker liet zich overhalen en nam hen mee. Op wat ze buiten de poorten van het resort aantroffen waren ze niet voorbereid. “Slechts 5 minuten van het resort zagen we kinderen – naakt – op een vuilnisbelt naar eten zoeken. Als je dat ziet, dan schieten de tranen je in de ogen”, zucht Dirk. “We wisten allebei direct: dit moet anders en wij gaan ons daarvoor inzetten.”

Lees meer

Word ook zzper bij Achterberg

Ook zin in zo’n goede opdrachtgever als Achterberg?

Lees meer

corona virus en maatregelen

Coronavirus en werken

De Rijksoverheid, brancheorganisaties en vakbonden in de bouw- en technieksector hebben een gezamenlijk protocol opgesteld om het doorwerken op bouw- en onderhoudsprojecten mogelijk te maken.

Lees meer

12,5 jaar in dienst!

Onze uitvoerder Wim van Essen is 12,5 jaar in dienst. Art Achterberg en Wims vrouw Rianne verrasten Wim met een mooi boeket en een cadeau om dit bijzondere jubileum te vieren.
Lees meer