toolbox meeting hoogwerker

Vorige week hebben we met het hele team van Achterberg Schilders een ‘Toolbox meeting’ gehad over het werken met de hoogwerker. Voor grote schilderprojecten maken wij regelmatig gebruik van een hoogwerker om beter bij het schilderwerk te kunnen. Belangrijk is dan wel dat onze schilders goed weten hoe zij veilig met de hoogwerker kunnen omgaan. In één middag hebben onze schilders uitleg gehad in theorie en praktijk (de hoogwerker op de foto is mede mogelijk gemaakt door ukuntmijhuren.nl).

Toolbox meetings

De diverse Toolbox bijeenkomsten of ‘Toolbox meetings’ zijn in het leven geroepen om de arbeidsveiligheid in het dagelijks werk te bevorderen. De bijeenkomsten kunnen over van alles gaan van schadelijk geluid tot aan persoonlijke valbeveiliging, maar dragen in alle gevallen bij aan een veilige, gezonde en milieubewuste werksfeer.

Wij vinden een veilige en gezonde werksfeer erg belangrijk voor onze mensen, vandaar dat we extra aandacht besteden aan deze bijeenkomsten. In het geval de ‘Toolbox hoogwerker’ is het goed om te weten dat in de meeting aandacht is besteed aan persoonlijke veiligheid en het stabiel plaatsen van de hoogwerker om ongevallen te voorkomen.

Ons VCA** Keurmerk

De ‘Toolbox meetings’ komen voort uit onze certificering voor het VCA**Keurmerk. Om ons certificaat te behouden hebben we elk jaar minimaal 10 van dergelijke bijeenkomsten gepland. Het VCA** keurmerk houdt in dat wij zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving op de werkvloer én in ons bedrijfsbeleid. Een gezonde werksfeer draagt bij aan tevredenen medewerkers en daar merkt u als klant de voordelen van.