buitenschilderwerk woning veenendaal

Bij een woning in Veenendaal mochten wij het schilderwerk buiten opknappen. Deze opdracht draaide om het schilderen van de buitenkant van het gehele huis inclusief de garage in de achtertuin. Dat hield in dat wij de regenpijp, de daklijsten, de boeidelen, de kozijnen, de ramen en de deuren mochten schilderen. In totaal zijn er twee verschillende kleuren gebruikt, namelijk de kleur zuiver wit (RAL 9010) en de kleur antraciet grijs (RAL 7016).

Voordat het gehele huis aan de buitenkant kon worden geschilderd, zijn eerst alle losse verflagen weggehaald. Vervolgens is al het houtwerk helemaal glad geschuurd en in de grondverf gezet. Ook zijn losgelaten kitnaden vervangen en is de hele buitenkant in totaal twee keer geschilderd. Voordat wij deze woning in Veenendaal onderhanden hadden genomen waren de daklijsten, de regenpijp en de ramen in een bordeaux rode kleur geverfd. De boeidelen zijn na het schilderwerk wel in dezelfde kleur gebleven. Een klein verschil in verf, maar wel een groot verschil in uitstraling. De huidige woning heeft met de antraciet grijze tint een veel moderner uiterlijk gekregen. Niet alleen het huis, maar ook het schilderwerk kan er nu weer jaren tegen aan.

De vrijstaande woning is gebouwd in de jaren ’90 en verkeert nog in een zeer goede staat. Deze woning staat in een mooie kindvriendelijke wijk in Veenendaal, waar vooral jonge gezinnen wonen.