Voorbereidingen wagen Heide optocht

Ook dit jaar doen we weer mee met de Edese Heide-optocht. Onder aanvoering van Arianne Achterberg is een klein team een wagen aan het bouwen. Al sinds april dit jaar zijn ze twee avonden in de week druk aan het zagen, schilderen en timmeren. Met deze wagen hopen we natuurlijk de show te stelen tijdens de optocht op 20 augustus. Kun jij al raden wat het wordt?

voorbereidingen-wagen-heide-optocht (2) voorbereidingen-wagen-heide-optocht (3)

Thema ‘Ik hou van Holland’

Dit jaar is het thema Ik Hou Van Holland. Typisch Nederlandse gebruiken en gewoonten staan hierin centraal. Ongetwijfeld staat de optocht bol van de geijkte klompen, tulpen en molens. ‘Daar wilden we van wegblijven,’ vertelt Arianne. ‘We brainstormden over wat wij nou typisch Hollands vinden, waardoor we samen op dit idee kwamen.’

Tot in de details

Uiteindelijk beoordelen drie juryleden alle deelnemende wagens op vijf criteria: ontwerp, originaliteit, kleur, techniek en algemene indruk. Op alle fronten gaat ons team voor zoveel mogelijk punten. De wagen is tot op de as afgebroken, om volledig opnieuw opgebouwd te worden. Tot in de kleinste details, zoals je op de foto’s kunt zien.