Remco Kroon

‘Ik ben Remco Kroon, 36 jaar en geboren in Utrecht. Sinds 2009 woon ik in Woudenberg met mijn vriendin Mariëlle. Ik ben sinds 1 mei 2017 in dienst bij Achterberg Schilders als werkvoorbereider/calculator. Ik neem het schilderwerk bij de klant op en werk offertes uit’.

Ruime ervaring in het schildersvak

‘Vanaf 1996 ben ik werkzaam geweest bij een middelgroot schildersbedrijf in de regio Utrecht als schilder. In 2015 ben ik begonnen met de Kader en ondernemingsopleiding bij de Nimeto in Utrecht. Ik begon hier met de bedoeling om een andere functie binnen een schildersbedrijf te gaan bekleden. Binnen mijn toenmalige bedrijf was er op het moment geen plek om verder te groeien, dus ben ik verder gaan kijken’.

Een goed gevoel bij Achterberg Schilders

‘Een kennis tipte mij over de vacature werkvoorbereider/calculator bij Achterberg Schilders, waarna ik gesolliciteerd heb. Uiteindelijk ben ik drie keer op gesprek geweest en tot mijn vreugde werd ik aangenomen voor deze functie. Ik heb gekozen voor Achterberg Schilders, omdat de functie mij enorm aansprak en ik bij Achterberg mijn jarenlange ervaring op de werkvloer toe kan gaan passen. Daarnaast kreeg ik tijdens de sollicitatie een positief gevoel over het bedrijf’.

Veel contact met klanten

‘Het leuke van deze functie is de veelzijdigheid. Ik kom veel met klanten in aanraking, wat ik zelf erg leuk vind. Ook ben ik echt het visitekaartje van het bedrijf, aangezien ik meestal de eerste persoon ben die de klanten te zien krijgen. Een groot voordeel van deze functie is dat ik niet de hele week binnen op kantoor zit, maar er ook lekker op uit kan naar de klanten, om het werk op te nemen. Verder kan ik mijn jarenlange ervaring als schilder goed gebruiken bij het opnemen van het werk. Dit vind ik erg leuk. Ik hoop mij binnen het bedrijf verder te kunnen ontwikkelen en hoop nog veel te kunnen leren’.

Sport- en motorliefhebber

‘In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te kijken naar voetbal. Ook ben ik gek van motoren en motorrace en ga ik graag naar de sportschool’.