corona virus en maatregelen

Coronavirus en werken

De Rijksoverheid, brancheorganisaties en vakbonden in de bouw- en technieksector hebben een gezamenlijk protocol opgesteld om het doorwerken op bouw- en onderhoudsprojecten mogelijk te maken.

De Rijksoverheid heeft nu, samen met Bouwend Nederland, een aantal andere organisaties waaronder OnderhoudNL waarbij Achterberg schilders is aangesloten, en de vakbonden FNV en CNV tot een protocol “Samen veilig doorwerken” gekomen. Daarin staat onder andere dat er in kleine teams gewerkt wordt en 1,5 meter afstand wordt gehouden, ook bij werkoverleg en bij de schaft. Ook bij mensen binnen werken mag, volgens het protocol, zolang die mensen maar in een andere ruimte kunnen zijn dan de werklieden en de werklieden niet ziek zijn. Op het werk verschijnen met verkoudheids- en griepverschijnselen is natuurlijk sowieso uit den boze.

Wat de voortgang van de bouwwerkzaamheden betreft doet de overheid ook meteen een oproep aan overheden en gemeenten om bouwvergunningen te blijven verlenen. Om e.e.a. te kunnen waarborgen bezoekt onze VGM en KAM coördinator (veiligheid, gezondheid en milieu) bouwplaatsen en ziet specifiek toe op de maatregelen. Tevens is hij het meldpunt voor medewerkers en klanten.

Onze VGM coördinator is Raymond Minekus. Hij is de direct aangewezen persoon als aanspreekpunt voor alles wat met Corona heeft te maken. zijn nummer is: 06-19069718 of via de zaak: 0318-643101

Het RIVM heeft de volgende richtlijnen gepubliceerd om besmetting zo veel mogelijk te voorkomen. Deze zaken hebben wij goed met onze medewerkers besproken.

De richtlijnen van RIVM hebben wij als volgt aan onze medewerkers gecommuniceerd:

1) Handen goed schoonhouden. Was je handen in ieder geval; Voor het eten, na het niesen/hoesten (in je ellenboog), nadat je naar het toilet bent geweest.

2) Houd 1,5 meter afstand van klanten en andere mensen. Enige uitzondering kan zijn als je met je directe collega samen iets moet uitvoeren wat niet alleen kan.

3) Raak je ogen, neus en mond niet aan als je handen niet schoon zijn.

4) Als je moet niesen of hoesten, doe je dit in je elleboog.

5) Gebruik je gezonde verstand!

6) Geef niemand nog een hand.

7) Als je contact hebt gehad met iemand die in een besmet gebied is geweest, of je krijgt koorts, neusloop of hoestbuien, anders dan standaard, en/of ademhalingsklachten, blijf dan thuis en meld je dan bij je huisarts. Pas als je 24 uur klachtenvrij bent mag je weer beginnen.

8) Onze VGM coördinator, Raymond Minekus, is de directie aangewezen persoon als aanspreekpunt. zijn nummer is 06-19069718/ 0318-643101

Dank voor uw opdracht en medewerking

Wij doen onze best alles zo goed mogelijk volgens de regels te doen. Hartelijk dank voor uw vertrouwen en het feit dat wij bij u aan het werk mogen gaan of blijven. Dit is veel waard voor ons bedrijf en onze medewerkers!