College op bezoek

Afgelopen dinsdag (21 mei 2019) bezocht het gehele Edese College van Burgemeester & Wethouders ons pand in Ede. Sinds de verhuizing naar ons nieuwe pand werken wij volledig CO2 neutraal. Dit betekent dat wij de opwarming van de aarde tegengaan en daar zijn we trots op. En nu zijn onze inspanningen ook nog eens beloond met het Klimaatneutraal certificaat dat wij ontvingen van het college van B&W! Lees hier meer over het bezoek van het college en het Klimaatneutraal certificaat.

Het bezoek

Onder leiding van Burgemeester René Verhulst kwam het College langs bij ons nieuwe pand aan de Bonnetstraat in Ede. Het bezoek begon met een rondleiding door het nieuwe pand. Daarop volgend werd er onder het genot van een kop koffie een presentatie gehouden door Coen Blees, eigenaar van Achterberg Schilders. Onderwerpen die hierin aanbod kwamen waren onder andere de geschiedenis van Achterberg, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en specialisaties binnen de organisatie. Voornamelijk het MVO en duurzaam ondernemen van Achterberg viel in de smaak bij het College.

Wij werken mee aan een beter klimaat

Alleen bedrijven die zich actief inspannen voor een beter klimaat, komen in aanmerking voor het Klimaatneutraal certificaat. Wij stoten zo min mogelijk CO2 uit en compenseren wat we wel uitstoten. In ons eerdere nieuwsbericht leggen we uit hoe wij CO2 neutraal werken.

Voordat het Klimaatneutraal certificaat werd uitgereikt, hebben wij een stappenplan doorlopen waarin onze bedrijfsvoering is getest aan de hand van heldere criteria. Met het behalen van de test hebben wij het recht gekregen om dit keurmerk te dragen. Achterberg Schilders heeft namelijk in 2018 109.270 kg aan CO2 equivalenten (*eq) gecompenseerd.

Het Klimaatneutraal certificaat van Climate Neutral Group

De Climate Neutral Group heeft het ‘Klimaatneutraal Gegarandeerd’ certificaat geïnitieerd. Dit certificaat is voor organisaties die de klimaatimpact van hun werkzaamheden beperken en hun resultaten zichtbaar maken. Een organisatie is 100% neutraal wanneer zij de CO2 uitstoot van hun diensten geheel naar nul brengen.

Al ruim 10 jaar zet Climate Neutral Group zich in voor het actief bestrijden van klimaatverandering. Dit doen zij voornamelijk door bewustwording te creëren over de veranderingen in het klimaat en hoe bedrijven kunnen helpen klimaatverandering te verminderen. Wilt u meer weten over de Climate Neutral Group, ga dan naar de website.

Uw partner voor al uw onderhoud

Wilt u graag werken met een partij die zich actief inzet voor een beter klimaat? En vindt u duurzaamheid ook belangrijk? Kies dan voor Achterberg Schilders. Wij staan altijd voor u klaar als het gaat om schilder-, glas-, gevel-, en kozijndiensten. Bekijk onze onderhoudsplannen of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

*Eq is een rekeneenheid om de bijdrage van broeikasgassen aan het broeikaseffect onderling te kunnen vergelijken (bron: Planbureau voor de leefomgeving).