Cheque AD6 - Achterberg Schilders

Ede, 22 februari 2012 – Achterberg Schilders heeft de opening van haar nieuwe pand verbonden aan Alpe d’HuZes. In juni fietst team Woonstede voor stichting Alpe d’HuZes zesmaal tegen de beroemde en beruchte Alpe d’Huez op om fondsen te werven voor het goede doel.

Cheque AD6 - Achterberg Schilders

Cheque AD6 – Achterberg Schilders

“Geïnspireerd tijdens het aanmoedigen van Team JCI Ede, die in 2011 voor stichting Alpe d’HuZes de berg beklommen en daarmee een flinke som geld inzamelden, besloten mijn vrouw en ik om dit jaar ons extra in te zetten voor Alpe d’HuZes” vertelt Art Achterberg, directeur/eigenaar van Achterberg Schilders. “We kennen allemaal wel mensen die door een vorm van kanker getroffen zijn, door aan te haken bij deze actie dragen we een klein steentje bij aan het zoeken naar geneeswijzen tegen deze ziekte.”

 

Het tot zes keer tegen de Alpe d’Huez fietsen werd als onmogelijk gezien door de initiatiefnemers van Alpe d’HuZes. Toch kan het met doorzettingsvermogen. Mensen met kanker zien vaak dezelfde ‘bergen’. Met deze actie zeggen we eigenlijk “Kom op geef niet op, het kan”.  Ondertussen werft Alpe d’HuZes fondsen voor onderzoek aan de medische kant van de zaak. Stichting Alpe d’HuZes mikt dit jaar op 30 miljoen euro aan donaties. Elke euro die binnenkomt wordt besteed aan onderzoek tegen kanker, de stichting hanteert overigens een strikt anti-strijkstok beleid.

“Eind januari hadden wij de opening van ons nieuwe pand aan de Faradaystraat. We waren echt uit ons jasje gegroeid op onze vorige locatie. Vanuit dit pand kunnen we onze ambities vormgeven en onze klanten nog beter van dienst zijn.

Hier zijn we best trots op in deze tijd en we hebben daarom onze relaties uitgenodigd om dit te komen vieren met een stamppottenbuffet. Daarbij hebben we hen gevraagd een financiële bijdrage te doen voor Alpe d’HuZes.”

Er zijn meer dan 200 relaties geweest op de opening en dat heeft, met een bijdrage van Achterberg Schilders, in totaal 2667 euro opgeleverd.

Teamcaptain Willem van Asselt van Woonstede is erg blij met alle initiatieven. ” Er is nog heel veel geld nodig voor onderzoek om kanker naar een chronische ziekte te evolueren. Dit is een actie waarbij je door het beste van jezelf te geven, je anderen kunt helpen. “

Voor meer informatie en donaties kun je kijken op www.helponsbergenbedwingen.nl