Schilderwerk Rijn Ijssel college Wageningen

In het Rijn IJssel college in Wageningen hebben wij 17 hotelkamers geschilderd, in opdracht van Zegers BV. De hotelkamers zijn onderdeel van Hotel de Nieuwe Wereld, dat wordt gerund door studenten van de vakschool. Een zogeheten praktijkhotel.

Alle 17 kamers hebben we van top tot teen aangepakt. Eerst al het oude behang verwijderd en de muren gereinigd. Vervolgens beplakten we de muren met standaard scanbehang en hebben dat wit gesausd (RAL 9010). Ook alle kozijnen, deuren en radiatoren schilderden we in hetzelfde wit.

Voordelen scan (glasvezelbehang)

Scan, ook wel glasvezelbehang genoemd, gebruiken we als ondergrond om de muur te sausen. Lichte oneffenheden in het stucwerk worden hiermee bedekt. Het is ook stootvast, waardoor de muur minder snel beschadigd raakt.

Daarbij zijn verschillende structuren mogelijk met scanbehang. Van glad, tot ruit- of visgraatmotief. Voor deze hotelkamers gebruikten we de standaard scan als ondergrond. Tot slot werkt het scanbehang brandvertragend, wat bijdraagt aan de veiligheid van het praktijkhotel.