Jonahuis schilderwerk

In opdracht van bouwbedrijf Kreeft hebben we schilderwerk verricht als onderdeel van de renovatie. Een mooie klus om zo’n klassiek pand te mogen schilderen. In totaal hebben we vier verschillende kleuren toegepast. De eerste is het okergeel van Boonstoppel verf (SD-4270). Kwalitatief superieure verf met monumentale kleuren. Deze kleur hebben we toegepast op de gootlijst, waterlijst, kozijnen, het hekwerk in de deur en op de ossenogen (authentieke raamlijsten).

Voor de risaliet, dat gedeelte van de gevel wat naar voren uitspringt, hebben we zandbruine mineraalverf gebruikt van KEIM (kleur 9348). Deze klassieke verf is ongeëvenaard qua duurzaamheid en lichtechtheid. Er bestaan nog originele gevels en bruggen uit de vorige eeuw die geverfd zijn met KEIM.

De deur, het balkonnetje erboven, enkele kozijnen en de tuinhek hebben we standgroen geschilderd (Herfst en Helder 1845). Deze ‘verf van goede huize’ heeft een klassieke uitstraling en gaat jaren mee.

Al met al een mooi pand om te mogen schilderen. Door de renovatie ziet het oude pand er weer verzorgd uit, met behoud van de karakteristieke, klassieke bouw.