Buiten schilderwerk VvE Ede

Aan één van de drukste straten vlak bij het centrum van Ede mochten wij het buitenschilderwerk realiseren van een appartementencomplex in opdracht van de Vereniging van Eigenaren. Het ging om een groot project waarbij het buitenschilderwerk aan de voorgevel van 12 appartementen onder handen moest worden genomen. Voor de opknapbeurt van het buitenschilderwerk zijn de oorspronkelijke blauwtinten gebruikt.

Alle ramen, deuren en houten kozijnen zijn opnieuw geschilderd. Net als de entreedeur beneden in het appartementencomplex. De stalen balkonhekken en de tussenschermen zijn ook in de zelfde kleuren blauw onder handen genomen. Daarnaast hebben ook alle boeidelen en de plafonds van de bovenste appartementen een nieuwe verflaag gekregen. Voorlopig hoeft de VvE van dit complex zich geen zorgen meer te maken over het buitenschilderwerk van de voorgevel.

Ook bij dit grote project zijn eerst de losse verflagen verwijderd en is het te schilderen oppervlak eerst ontvet en geschuurd. Vervolgens is op de kale plekken opnieuw grondverf aangebracht. Het is belangrijk om deze stappen eerst te doorlopen, want de voorbereiding van het oppervlak bepaald uiteindelijk de kwaliteit van het eindresultaat. Tot slot is het schilderwerk eenmaal geschilderd in de bestaande kleuren.