De nieuwe molen Veenendaal

In opdracht van Stichting Het Utrechts Landschap hebben wij buitenschilderwerk verricht op De Nieuwe Molen in Veenendaal. Al het houtwerk heeft een nieuw verflaagje gekregen en ziet er nu weer uit als nieuw.

Voor dit project zijn verschillende kleuren verf gebruikt van het merk Boonstoppel. Boonstoppelverf is speciaal geschikt voor het restaureren van authentieke molens, zoals wij die in Nederland kennen. Veel molens in Nederland staan te boek als monumentaal erfgoed, waarbij het belangrijk is dat de juiste kleuren verf worden gebruikt bij restauratie. In het project van De Nieuwe Molen zijn de kleuren wit, geel, rood, groen en zwart gebruikt.

Het onderhuis en de ramen, deuren en kozijnen zijn eerst opnieuw gegrond en daarna afgelakt met hoogglans verf. De kap van de molen is afgelakt met zijdeglans.

Over De Nieuwe Molen
De Nieuwe Molen dateert uit het jaar 1911. Op dezelfde plaatst stond eerst een standermolen met dezelfde naam, die vermoedelijk dateerde uit het jaar 1623. De Nieuw Molen maalt nu nog steeds graan voor menselijke én dierlijke consumptie en is meestal op zaterdagen te bezichtigen.