Buitenschilderwerk Gansstraat

Aan de Gansstraat in Utrecht mochten wij, in opdracht van de gemeente Utrecht, het buitenschilderwerk aan dit bijzondere pand uitvoeren. De Gansstraat is een historische straat in de binnenstad van Utrecht. Het pand dat wij hebben geschilderd, wordt al jarenlang gebruikt door Steenhouwerij Jansen & Zn. 

Onze werkwijze

Voor we konden beginnen met schilderen, hebben we eerst alle losse verflagen van het pand verwijderd. Het kale hout hebben we daarna in de grondverf gezet. Tot slot hebben we alles tweemaal geschilderd, voor een optimaal resultaat. De kozijnen, daklijsten,  boeidelen en al het sauswerk hebben we zuiver wit (RAL 9010) geschilderd. De draaiende delen schilderden wij Heerengracht Groen, wat het pand een mooie uitstraling geeft.

Social Return on Investment (SROI)

Dit project moest voldoen aan minimaal 10% Social Return on Investment (SROI). Met SROI wil de gemeente Utrecht dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt makkelijker aan het werk komen. Samen met opdrachtnemers investeert de gemeente zo in de sociale infrastructuur. Bij Achterberg Schilders vinden wij Social Return on Investment zó vanzelfsprekend, dat wij met veel plezier mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk helpen. De tien procent is daarom ook ruimschoots behaald.