Werkwijze winterschilder

Werkwijze winterschilder

Met de juiste voorzorgsmaatregelen kunnen onze schilders hun werkzaamheden ook in de winter gewoon doorzetten. Voor een goed resultaat van uw buitenschilderwerk in deze periode zijn er extra materialen nodig. Het is dan ook verstandig om een professionele schilder in te schakelen.

Gebruik van vier seizoenen verf

Reguliere verf is niet geschikt om te gebruiken bij lage temperaturen. Deze verf droogt onder winterse omstandigheden slecht, waardoor de verf lang nat blijft. Wij gebruiken dan ook verf die tegen lage temperaturen bestand is. Daarnaast werken we ook met vier seizoenenverf van de merken Sigma en Wijzonol. Deze verf is bestand tegen lage temperaturen en wisselende weersomstandigheden. Hierdoor kunnen wij ook in deze periode garant staan voor kwaliteit schilderwerk.

De juiste maatregelen op de steiger

Om het buitenschilderwerk voor de schilders op de steiger in deze periode aangenaam te maken, spannen we zeildoeken over de steiger. Het zeildoek beschermt de schilders op de steiger tegen regen en kou. Ook zorgen we er bij vorst voor dat er een warmtekanon aanwezig is. Het warmtekanon houdt niet alleen de schilders warm, maar zorgt er ook voor dat de werkplek boven het vriespunt blijft. Hierdoor blijft het hout droog wanneer het regent, waardoor de verf beter hecht. Daarnaast gebruiken onze schilders doorwerkkleding, waardoor zij goed beschermd zijn tegen winterse omstandigheden.

Contact

Wilt u meer informatie over het schilderen van uw woning in de winter? Of wilt u gebruik maken van onze diensten? Neem dan contact met ons op.

Een offerte voor uw schilderwerk?

Of u nu een woning, een bedrijfspand of een compleet project wilt laten schilderen of behangen of laten voorzien van glaswerk, we bieden u graag een scherpe offerte. Neem contact op met ons schildersbedrijf in Ede voor een eerlijke prijs van uw schilderwerk.

Wij kunnen uw schilderwerk ook als onderhoudsplan offreren voor een vast bedrag per maand.