Maatschappelijk betrokken

Achterberg Schilders en maatschappelijk betrokken ondernemen

Achterberg Schilders is maatschappelijk betrokken omdat wij het belangrijk vinden ook oog te hebben voor menselijke aspecten buiten het bedrijf. Dat iets wat wij niet alleen laten zien door goede doelen te steunen maar vooral door actief iets bij te dragen.

Hieronder ziet u een aantal goede doelen waar wij ons momenteel voor inzetten. Dit zijn altijd goede doelen die ons persoonlijk of zakelijk hebben geraakt.

Musicalgroep Ongewoon Gaaf

Op donderdag 5 maart hebben wij samen met ’s Heeren Loo en Musicalgroep Ongewoon Gaaf een benefietvoorstelling georganiseerd. De benefietvoorstelling stond in het teken van de spelers van Ongewoon Gaaf en het inzamelen van geld voor nieuwe microfoons en geluidsapparatuur.

Benefiet ongewoon gaaf

Musicalgroep Ongewoon Gaaf is een vrijwilligers organisatie waar mensen met een verstandelijke (en soms ook fysieke) beperking de hoofdrol spelen. De organisatie is volledig gebaseerd op de inzet van vrijwilligers die passie hebben voor het vak. Die passie voor het vak, is iets wat ons met hen verbindt. Reden voor ons om Ongewoon Gaaf te helpen bij het realiseren van deze benefietvoorstelling.

Ruim 100 mensen zijn naar De Hartenberg gekomen in Wekerom om de benefietvoorstelling bij te wonen. Daarnaast is maar liefst 3605,- euro ingezameld voor nieuwe microfoons. We kunnen duidelijk spreken over een gelaagde benefietvoorstelling en een hele fijne samenwerking tussen s’ Heeren Loo en Musicalgroep Ongewoon Gaaf.

Alpe d’HuZes

Op 4 juni heeft onze collega Art Achterberg Alpe d’Huez bedwongen. Op de fiets deze keer. Nadat hij het in 2012 al eens wandelend deed als verzorger, fietste Art dit jaar een keer omhoog voor Alpe d’HuZes en het KWF.

Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bijeen brengen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd voor de overwinning op kanker. Dit doen ze door te fietsen, door te lopen, door de onmacht van de kankerpatiënt om te zetten in kracht. Iedere fietser heeft op zijn bagagedrager vele mensen zitten waarvoor hij of zij naar boven rijdt. Onder het motto “Opgeven is geen optie” wordt op één dag de legendarische Alpe d’Huez tot 6 keer aan toe beklommen. Een bijna onmogelijke opgave.

U kunt op de website www.opgevenisgeenoptie.nl meer lezen.

Bij de opening van ons pand in januari 2012 vroegen we onze relaties om te doneren voor ditzelfde doel. We hebben toen een prachtig bedrag van 2676 euro mogen overhandigen aan Team Woonstede uit Ede, die toen fietsten voor Alpe d’HuZes.

Edese Uitdaging

De formule is simpel, maar sterk. Verzoeken van maatschappelijke organisaties komen binnen bij het team van de Edese Uitdaging. Al deze aanvragen worden voorgelegd tijdens de bijeenkomst van de Matchgroep. Art Achterberg maakt deel uit van de Matchgroep. Uiteraard zetten wij ook regelmatig de diensten of producten van Achterberg Schilders in voor een geslaagde match.

U kunt op www.edeseuitdaging.nl meer lezen over het realiseren van maatschappelijke matches.

Run for Kika 95

Op vrijdag 30 augustus vond Run for KiKa 95 plaats in Ede. Achterberg Schilders was ook vertegenwoordigd bij dit sponsorevenement. In totaal is er ruim 117.000 euro ingezameld voor onderzoek naar kinderkanker.

Run for KiKa 95 is een uitdagende wandeltocht van 47,5 of 95 km over de Veluwe bij Ede. Een groot deel van de route gaat over onverharde paden, waarvan sommigen speciaal voor Run for KiKa 95 worden opengesteld. Achterberg Schilders was ook vertegenwoordigd bij dit sponsorevenement. Medewerker Willem Hardeman heeft 95km gelopen, Art en Arianne Achterberg hebben samen 95km gelopen (ieder 47,5km).

Wandelaars, vrijwilligers en sponsors zetten zich met dit sponsorevenement samen in voor KiKa, Stichting Kinderen Kankervrij. De gezamenlijke doelstelling is zoveel mogelijk sponsorgeld bij elkaar brengen voor wetenschappelijk onderzoek en betere behandelmethoden voor kinderen met kanker. De langste afstand van 95 km is niet voor niets gekozen: de doelstelling van KiKa is dat in het jaar 2025 maar liefst 95% van alle kinderen met kinderkanker zal genezen.